Gerard Lohuis van P60

De toekomst in verwachting V

Gerard Lohuis: met een nieuwe mindset en passie aan het werk

Ergens verborgen tussen de uitgestrekte woonwijken ligt het stadshart van Amstelveen met het enorme Stadsplein verborgen. Als een eenzame vlieg op de ruit van een deur steek ik het plein over op weg naar P60, een poppodium dat ergens in de verste uithoek van het plein is weggedrukt. In Amstelveen wordt aan jongerencultuur gedaan maar het liefst ver buiten het blikveld van de winkelende burger. Maar als er iemand jongerencultuur en popmuziek vanuit het schemer in het volle daglicht kan trekken is dat Gerard Lohuis: vindingrijk, politiek bedreven, maar ook zakelijk savvy met een groot hart en passie voor cultuur en met name jongerencultuur. In de afgelopen 19 jaar wist hij P60 dat begon als een poppodium met café, uit te bouwen tot een hyper moderne concertzaal vol opname apparatuur, drie oefenruimtes, en lokalen waar cursussen op het gebied van muziek gegeven worden. Maar hoe modern P60 ook is, Covid heeft ook hier op de deur geklopt. Niet met een zeis maar wel met een verticuteerhark. Waar ooit het zweet rond spetterde, de mensenmassa kolkend huiden schuurde tijdens afgeladen clubavonden, resten nu 60 spotlights die op de vloer aangeven wat jouw territorium is.

As an educated historian, entrepreneur and self taught technologist I like to connect the dots of technical, social and economic developments.

As an educated historian, entrepreneur and self taught technologist I like to connect the dots of technical, social and economic developments.